martes, 15 de junio de 2010

CRÒNICA DE LA SORTIDA A LA DEPURADORA DE GUARDIOLA DE BERGUEDÀ

El dia 9 de juny, els i les alumnes de Cicle Superior, vam visitar la depuradora de Guardiola de Berguedà. Vam sortir des de l’Institut de Bagà, aprofitant l’autobús dels escolars, que ens va portar fins a l’entrada de la Depuradora. Un cop allà ens esperaven dues noies que ens van fer el recorregut per la planta. Ens van ensenyar primerament el “pou dels gruixuts”, que és on arriba l’aigua ben bruta i en treuen els residus més grossos. Després aquesta aigua passa al “pou dels fins” on s’extreuen els residus petits. Finalment va a parar a una gran bassa, on hi ha un fang amb uns microorganismes que es mengen el que queda. Així és com l’aigua queda ben neta i retorna al riu.
També ens van explicar que quan hi ha molta acumulació de fang el treuen per fer-ne adob.

A l’acabar la visita a la depuradora vam anar a esmorzar a l’escola de Guardiola, ja que plovia molt i no podíem estar a fora. Volíem pujar caminant cap a Bagà per la Via del Nicolau però el temps no ens ho va permetre i vam acabar fent-ho amb l’autocar de línia.

5 comentarios:

  1. Va ser molt divertit.

    ResponderEliminar
  2. Va ser bastant divertit ens van ensenyar el funcionament hi havia un amfibi al pou.
    Tambe ens van ensenyar com es l'aigua que entra a la depuradora i com es quan passa per les turbines que netejen l'aigua i bueno quina diferencia pero quan passa per les turbines encara no es pot beure.S'ha de beure quan ha pasat per totes les maquines.
    Article de: Esteve Vivó Ruiz

    ResponderEliminar
  3. joan no i vaig anar jijijijijijijijijijijijijjijijijijjijijijijijijiji

    ResponderEliminar
  4. A mi em va agradar algo pero la peste que feia no es podia aguantar.





    Victor

    ResponderEliminar